Jahodové knedlíky - recept

jahodový knedlík receptJahodové knedlíky si každý pamatujeme z dětství, ale zřídka si je dopřejeme v dospělosti, zejména když jsme odkázaní na jahody z marketu, které sice vypadají dokonale, ale chutnají jako umělá hmota. Pokud tedy máte lepší zdroj, dobrého zelináře, oblíbený stánek nebo si třeba chodíte pro jahody na samosběr, možnosti jsou najednou tady.

Připravíme si:

  • 2 vejce
  • 360 g hrubé mouky
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 400 g čerstvých jahod
  • 4 lžíce másla
  • 150 g cukru moučky
  • 150 g tvrdého tvarohu na strouhání

kuchyňský robot kitchenaid artisanDoporučueme: Kuchyňský robot KitchenAid Artisan s 5l nádobou

Spolehlivý pracant a zároveň designový elegán. Výrobky prověřené desítkami let nejtvrdší práce v amerických domácnostech, celokovová stavba, mechanické ovládání, prodloužená záruka a doživotní prodej náhradních dílů nebo doplňků.

 

 

Postup:

Jahody opláchneme co nejdůkladněji, přece jen je to ovoce, co roste u země a pokud není pěstované na netkané textili (i na to občas narazíte), může na sobě mít kousky hlíny. Po umytí necháme okapat a lehce osušíme papírovým ubrouskem.

Tvrdý tvaroh nastrouháme na posyp, kdo chce, lehce může osolit. Slaná chuť ve tvarohu zanikne a zvýrazní jeho sýrový podtón, který ke sladkým jahodám, máslu a cukru chutná skvěle.

Z měkkého tvarohu, mouky a vajec uděláme hladké těsto. Pomůžeme si ručním šlehačem nebo kuchyňským robotem, aby bylo těsto vypracované a homogenní. Z těsta uděláme váleček a ten rozdělíme na kousky tak, abychom do každého zvládli zabalit jahodu a vytvarovat knedlík. Někdo tuto fázi přeskakuje a odděluje těsto rukou nebo lžící podle odhadu a rovnou z něj tvaruje placičky na zabalení jahod.

Vaříme ve slabě osolené vroucí vodě cca 8 až 10 minut.

Na talíři posypeme strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem, polejeme rozpuštěným máslem, jak je libo.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

tajine

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.