Jak vybrat manikúru?

Manikúrní sada je jednou z těch nenápadných věcí, co má každý doma. Mít zdravé upravené nehty je ve společnosti slušnost, v některých zaměstnáních dokonce nutnost. Co když ale manikúru nemáme, třeba proto, že nám vypadne v taxíku z kabelky, nebo proto, že se nějaký z nástrojů věkem pokazí?

Pojďme si skutečně projít, jaké typy manikúrních sad se prodávají, jak se liší ty levné od drahých a při jaké příležitosti oceníte jaký typ. Zkrátka to nejnutnější, co potřebujete vědět.

Malé a velké manikúry podle příležitosti použití

Když se vám zalomí nehet v samoobsluze, jen těžko vytáhnete z kabelky pouzdro s patnácti nástroji, lampičku, lahvičku s gelem, laky a třpytky. Dokonce se pravděpodobně ani neobjednáte do nehtového studia, zatímco na vás doma čekají s večeří. Pro tyto účely slouží nejmenší a nejminimalističtější manikúry do kabelky, které zpravidla obsahují zahnuté nůžky, pilník a pinzetu. Taková sada nemá velké ambice, ale perfektně poslouží v případech největší nouze na zastřižení a zabroušení nehtu, případně na vytržení obtížného chloupku, který tam ráno před zrcadlem určitě nebyl.

Manikúra Twinox Swarovski, černá kůže, 3 ks

Typická manikúra první pomoci. Univerzální nůžky na zarovnání ulomeného nehtu i na ustřižení nově vzniklého záděru, zešikmená pinzeta a malý pilníček - pro pravého gentlemana i pro vytíženou dámu.

Pravá cestovní manikúra může být klidně i větší než tři díly, protože ji nebudete používat vestoje ve výtahu nebo při čekání na tramvaj, ale třeba na služební cestě v klidu na pokoji v hotelu, na chatě po celém dnu práce na zahradě nebo třeba i doma, když stačí zarovnat nehty a upravit kůžičku kolem. Bývají k dostání v kožených pouzdrech, protože se předpokládá, že se s nimi bude hodně cestovat.

Zwilling TClassic Inox manikúra, hnědá kůže, 5 ks

Cestovní univerzál, který bude stačit i řadě méně náročných lidí na doma. Dvoje různě silné nůžky vhodné i pro úpravu nehtů na nohách, pusher s ostrým a tupým koncem, pilník a pinzeta.

 

Domácí manikúra pro fajnšmekry potom obsahuje i nástroje, které část lidí nikdy nepoužije. Různě tvarované kleště na kůži, různé velikosti pusherů, skalpel, dva typy pinzet - taková manikúra už není nutností pro každého, ale spíš pro ty, co je péče o zdravé nehty baví.

Zwilling Classic Inox manikúra, červená kůže s kovovým rámem, 10 ks

V kategorii rozšířených manikúrních sad je už velká variabilita. Dvě velikosti kleští a dvě velikosti nůžek, tři různě tvarované pinzety, pilník, pusher a štípač. Jinde to může být větší výběr pusherů na tvarování kůže nehtového lůžka, ale je vidět, že se jedná o sadu nástrojů pro někoho, kdo ví, co dělá.

Levné versus drahé

Když pomineme manikúry v pouzdře z krokodýlí kůže posázené safíry, cena nejčastěji odráží kvalitu použité oceli a důmyslnost vytvarování nástrojů. Není nic otravnějšího, než zjištění, že čepele zahnutých nůžek nejsou dost tenké, takže se s nimi nedostanete kam je potřeba, pusher je příliš tupý, pinzeta křivá a pilník se špatně drží v prstech. To se skutečně stává a pak si člověk trhá vlasy. Zarovnat nehty pěkně do obloučku zvládnete i levnými nůžkami, ale upravit kůži kolem nehtového lůžka, to už se nemusí se špatně tvarovanými nástroji povést.

Jak vybrat správnou manikúru pro sebe?

Nejlépe v kombinaci informací z předchozích odstavců. Chystáte se upravovat si nehty doma sami? Nebo se raději objednáte k profesionálce? Stačí vám zarovnané a čisté nehty bez záděrů, nebo jdete víc do detailů? Cestujete hodně? Máte delší nehty, které se skutečně mohou poškodit v tu nejhorší dobu? Dokonce ani mít tři různé manikúry pro různé příležitosti není přehnaný přepych, když žijete trochu rozmanitějším životem. Jen myslete na to, abyste nekoupili něco, co potom nebudete z nějakého důvodu používat.

 

 

 

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

tajine

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.