Jak vyrobit oříškové máslo mixéry a food processory KitchenAid

Často se ptáte, jak doma vyrobit oříškové máslo a případně proč váš food processor nebo ruční mixér nedosáhl uspokojivých výsledků. I když z oříšků můžete vytvořit pastu i tyčovým mixérem, sekáčkem nebo nižšími verzemi food processorů, k jemné konzistenci vám bude chybět výkon. Tyčový mixér můžete navíc nevratně poškodit, když vám tak říkajíc ujede ruka a do oříšků v nádobce ho nešetrně zatlačíte.

Dnes se podíváme, jaké výrobky k výrobě oříškového / burákového másla doporučuje přímo výrobce:

food processor artisan 5kfp1644Food processor Artisan 5KFP1644

Nejvýkonnější food processor v nabídce KitchenAid, který si svým nerezovým horizontálním nožem při dostatečných otáčkách poradí s libovolnou směsí ořechů a vyrobí hladké a jemně nasekané máslo bez větších kousků. Samozřejmě že food processor umí podstatně víc, než jen burákové máslo. Vyniká hlavně v krájení plátků, hranolků a kostek ze zeleniny, ale zvládne třeba i hnětení těsta.

 

Stolní mixér Artisan 5KSB4026

Novinka roku 2020, velmi výkonný stolní mixér s asymetrickým nožem, skleněnou nádobou a masivním litinovým tělem. Kapacita 1,4 litru. Mixér pro opravdové fajnšmekry, kteří se nesmíří s ničím pomalejším nebo slabším. Tvar nádoby a vnitřní žebrování napomáhají cirkulaci potravin během mixování, takže mixér dosáhne vytvoření opravdu hladkých a homogenních směsí v kratším čase.

 

Stolní mixér X1 5KSB6060Stolní mixér X1 5KSB6060

Rovněž velmi výkonný mixér, tentokrát s nádobou 1,7 litrů z hygienického plastu bez obsahu BPA. Široká škála nastavitelných rychlostí, asymetrický nůž, masivní tělo z kovového odlitku pro kulitvovanější chod, vyšší stabilitu a delší životnost. Elektronická regulace otáček přizpůsobuje chod motoru hustotě potravin.

 

Stolní mixér Power Plus 5KSB7068Stolní mixér Power Plus 5KSB7068

Ultrasilný mixér s desetiletou zárukou, vybavený 1800 W motorem. Ten se nezastaví před ničím a při ničem. S masivní kovovou podstavou a celkovou hmotností 9,4 kg velmi bezpečně a stabilně sedí na kuchyňské lince i při nejvyšších otáčkách, na rozdíl od plastových hrkátek konkurence ho nemusíte přidržovat.

 

Stolní mixér Power Plus 5KSB8270Stolní mixér Power Plus 5KSB8270

Ultrasilný mixér vybavený funkcí ohřívání. Spolu se všemi parametry a výhodami předchozího modelu navíc umožňuje mixování polévek nebo omáček bez ztráty teploty a chuti. Stejně jako všechny zmíněné stolní mixéry KitchenAid i tento nabízí dokonalou stabilitu na podstavci z litého kovu a velmi kultivovaný chod.

 

Co se stane, když se nebudete držet našich doporučení?

Všichni přirozeně víme, že i poddimenzovaný přístroj zvládne některé práce, když zachováme zdravý rozum a nezkoušíme ho přetěžovat. Pokud vlastníte pouze tyčový mixér a koupit si stolní variantu se nechystáte, zvládnete si vyrobit oříškové máslo také. Čeká vás jen víc práce a opravdu opatrný pohyb tyčí mixéru tak, aby se rotující čepel nemohla zablokovat. V případě, že máte přístroj za pár stovek z místního supermarketu, kupte si raději burákové máslo hotové a šetřete si mixér na měkčí suroviny a méně namáhavou práci.

Ve všech případech si ale raději nejdříve přečtěte příbalový leták, abyste se při kuchyňské improvizaci nedostali do rozporu se záručními podmínkami.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

tajine

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.