Kuchyňský robot se zastavil?

Kuchyňské roboty KitchenAid jsou vyrobené a smontované trochu jinak, než průměrný spotřebič ze supermarketu. Místo slisovaných a slepených plastových dílů používají kovové a ke spojení klasické šrouby.  Pokud se častým používáním začnou rozcházet s optimálním nastavením, často stačí vědět, kde má problém svůj původ a který šroubek povolit nebo utáhnout.

Elektromotor kuchyňských robotů KichenAid obsahuje dva uhlíky, stejně jako elektromotory velké spousty dalších spotřebičů, jedno jaké značky. Když se po čase opotřebují, robot se náhle zastaví a nejde pustit. Tuto malou nepříjemnost nicméně vyřešíte pomocí šroubováku a tak není důvod se znepokojovat, naopak - vyplatí se náhradní uhlíky koupit v předstihu a mít je doma nachystané.

Jak tedy postupovat, když se motor kuchyňského robota zastaví?

Motor je uložen v hlavě kuchyňského robotu a uhlíky se spolu s pružinkou ukrývají pod jednoduchou zátkou se závitem, kterou vyšroubujete s použitím obyčejného plochého šroubováku.

Nový uhlík měří 2 cm a teprve když se odře na méně než polovinu, může ztratit kontakt. Pružinku ze starého uhlíku nemusíte sundávat, protože jsou součástí každého uhlíku, co si koupíte. Mějte na mysli nepravidelný tvar uhlíku a sledujte, jak je natočený, když ho vysouváte z přístroje.

Uhlíky se vždy vyměňují oba najednou.


Náš tip: Náhradní uhlík pro kuchyňské roboty KitchenAid

Uhlíky jsou běžnou součástí elektromotorů, ale po čase se opotřebují a je nutné je vyměnit. Naštěstí to zvládne každý, kdo udrží v ruce šroubovák, takže žádné volání opraváři nebo posílání robota na servis. Dva náhradní uhlíky je vhodné mít doma připravené pro případ, kdy se chod elektromotoru náhle zastaví a vy máte těsto v míse.

 


 

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

tajine

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.