Maminčiny pusinky

recept sněhové pusinky

Podzim, všude plno barevných listů, šťavnatého a sladkého ovoce. Z kuchyně voní záviny a koláče. Jenže nyní nastává trošku problém co s bílky, vždyť do většiny receptů je potřeba jen žloutek.

Mnohý z nás si jistě vybaví lahodnou a sladkou chuť nadýchaných sněhových pusinek, jaké uměla jen maminka nebo babička.

 

Co potřebujeme

Surovin je potřeba jen pár a to do slova.

  • 20 dkg cukru
  • 3 ks bílků

A nyní nastává několik možností jak se k sněhu dopracovat. Pokud pominu klasickou spirálu, se kterou dělaly babičky, tak buď použijeme ruční metličkový šlehač, anebo kuchyňský robot. V dnešní době má většina robotů tak zvaný planetární systém míchání a šlehání, díky kterému nezůstávají suroviny přilepeny na míse. Do bílků je dobré přidat pár zrníček soli, lépe pak drží. Když ho máme vyšlehaný, na plech tvoříme pusinky a ty sušíme v troubě na 150 - 160°C cca 20 minut.


ruční šlehač KitchenAidNáš tip: Ruční šlehač KitchenAid

Prakticky ve všem nahradí většího a silnějšího kuchyňského robota. Šlehá, mixuje, míchá, hněte, ale všechno jen v omezených množstvích pro takové to naše malé domácí vaření a pečení. Šikovná volba pro každou domácnost.

I když zdaleka nedosahuje výkonů velkých spotřebičů, značně urychlí a ulehčí celou řadu prací v kuchyni.


Další možnosti

Mezi tím je možno ještě si připravit něco navíc. Roboty toho umí spoustu a je jen na naší fantazii, jak je využijeme.

Je možné si v něm nasekat oříšky a těmi posypat pusinky, nebo je namlet na jemno a přidat do hmoty než se vloží do trouby, rozmixovat čerstvé ovoce na sladkou omáčku, kterou cukroví potom doplníme, vymíchat základní linecké těsto, a vyšlehat máslový krém, kdy na upečená kolečka lze pusinky právě krémem nalepit.

Možností je nepřeberné množství. Některé roboty nabízí i možnost výroby zmrzliny a věřte mi, že domácí je nejlepší, hlavně když se doplní o několik kousků lehkých pusinek.

A nejlepší na tom všem je, že nikde nejsou hromady špinavého nádobí, ale jen mísa robota a případné nástavce, které je možné, pokud to výrobce dovolí, mýt v myčce. A tohle jsou jen ty nejmenší možnosti, co vše lze s pomocí kvalitního robota dosáhnout a jak jej využít.


 


zmrzlinovač kitchenaidNáš tip: Zmrzlinovač ke kuchyňskému robotu

Nenápadná bílá mísa, kterou vidíte na obrázku, je důmyslným zařízením na výrobu domácí zmrzliny. Dvojité stěny zajišťují vytrvalé chlazení během přípravy, integrované míchací nástavce potom odbydou mechanickou práci. Lahůdka.



 

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

tajine

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.