Metla robotu KitchenAid drhne o dno mísy

Kuchyňské roboty KitchenAid jsou vyrobené a smontované trochu jinak, než průměrný spotřebič ze supermarketu. Místo slisovaných a slepených plastových dílů používají kovové a ke spojení klasické šrouby.  Pokud se častým používáním začnou rozcházet s optimálním nastavením, často stačí vědět, kde má problém svůj původ a který šroubek povolit nebo utáhnout.

Svislé nástroje - plochá šlehače, drátěné metly a hnětací háky - v pracovní míse opisují kružnici a téměř se dotýkají jejích stěn, aby nezůstávalo žádné těsto na stěnách nebo na dně nezamíchané a nezpracované. Takové přesnosti se dociluje seřízením a jak už to tak bývá, častým používáním se může přístroj rozhýbat tam, kde nemá. Pokud nástroje cinkají nebo přímo dřou o dno nádoby, určitě opravu neodkládejte. Můžete kuchyňský robot sice poslat do servisu, ale také si ho zadarmo a rychleji můžete seřídit doma. Pojďme na to.

seřízení výšky nástrojů v míse u robotu KitchenAid

Obrázkový návod, kde najít nastavení výšky pracovních nástrojů nad dnem mísy. Seřizování se provádí po milimetrech!

Jak postupovat při seřízení výšky pracovních nástrojů?

Při této opravě nebudeme přístroj nikam přesouvat a ani s ním nadměrně manipulovat, takže odpadá většina bezpečnostních opatření. Určitě nezapomeňte vypojit kuchyňský robot ze zásuvky, to pro všechny případy.

Po vyklopení hlavy robotu se dostanete k hlavě šroubku, který se může zdát uvolněný. Pozor, není účelem ho utahovat, protože slouží pouze k nastavení zdvihu hlavy robotu nad výškou mísy. Pootočením šroubu proti směru hodinových ručiček nastavíme hlavu (a tím i nástroje) výš a pootočením po směru níž. Správnou výšku uvádí sám výrobce pomocí "čtvrťákového testu", který si budeme muset spíš představit, pokud doma nemáme americký čtvrťák. Princip ale je, že drobné mince položené na dně mísy by se rotující metla měla dotýkat tak slabě, že se "občas pohne". Pokud se nedotýká, je nástroj moc vysoko, pokud čtvrťák v míse řádí jako vyděšená myš, je nástroj moc nízko.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

tajine

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.