Recenze - pomalý odšťavňovač KitchenAid Artisan 5KVJ0111

recenze KitchenAid Artisan šnekový odšťavňovačKategorie: Recenze Kitchenaid

Dalším z kuchyňských spotřebičů KitchenAid, které prošly náročným testováním časopisu Trustedreviews.com je šnekový odšťavňovač Artisan. Představuje poměrně drahou alternativu k odšťavňovačům jiných značek, ale prezentuje se jako velmi výkonný a pohodlný na ovládání.

Kolik hvězdiček mu tedy Trustedreviews.com přisoudili?

 

Ať už odšťavňujete kvůli dobré chuti domácího džusu, nebo s plánem na nápravu nabourané životosprávy, určitě jste se ocitli před hádankou, jaký z mnoha nabízených odšťavňovačů je pro vás ten pravý. Zkušenosti nezávislých recenzentů jsou v tomto případě k nezaplacení.


Pro:

  • Dvoufázová technologie - krájí a teprve potom mačká
  • Tři jemnosti sítka
  • Všechny díly se dají mýt v myčce

Proti:

  • Těžký
  • Hodně součástek
  • Absence receptů v návodu

Autentický originál této recenze najdete na webu www.trustedreviews.com společně s fotkami a spoustou dalších podrobných recenzí.


Pomalý odšťavňovač KitchenAid Artisan 5KVJ0111 - představení výrobku

Jak už jeho název napovídá, k vymačkání šťávy z ovoce a zeleniny používá na rozdíl od obvyklejších odstředivých odšťavňovačů nízkou rychlost a šetrný tlak. Výsledkem by měla být vyšší výtěžnost šťávy a méně vzniklé pěny.

Tři hrubosti sítka odšťavňovače pak nabízejí možnost připravit si vymačkanou šťávu podle chuti - úplně bez plovoucí dužiny, s příměsí nastrouhaného ovoce, nebo naopak jako úplné smoothie, které využijete třeba i do jorurtů a dalších sladkých pokrmů. Potěší i sítko na zachycení pěny, které udělá výsledný džus ještě jemnější, a velká nádoba s uzávěrem, díky které si můžete připravit větší množství šťávy najednou a pít ji postupně.


šnekový odšťavňovač 5KVJ0111Náš tip: Výkonný a tichý - pomalý odšťavňovač Artisan

Pro odšťavňovací fajnšmekry se těžko na trhu najde něco lepšího. Výkonný, tichý a šetrný k vitamínům, skvěle vypadá a je vyrobený tak, abyste ho nemuseli za celý život vyměnit za nový.

 

Odšťavňovač KitchenAid Artisan - jak vypadá?

Vzhled šnekového odšťavňovače odpovídá zavedeným designovým pravidlům KitchenAid a zejména prémiové řadě Artisan. Tělo z kovového odlitku vyvedené v lesklém barevném laku s chromovými prvky je zosobněním luxusu. Znamená ale také nezanedbatelnou hmotnost 11,3 kg, která ovšem přispívá i k přesvědčivé stabilitě a tlumení vibrací při práci. Se štědře navrženou 119 cm dlouhou napájecí šňůrou mu pravděpodobně prostě najdete stabilní místo na lince a nebudete s ním muset nikdy hýbat. Odnímatelné části jsou vyrobené z plastu nebo nerezu a všechny lze mýt v myčce, takže udržet přístroj v zářivé čistotě je celkem hračka.

Ale pojďme dál. Řada detailů na přístroji je navržena tak, aby zjednodušily proces odšťavňování na maximum. Široká násypka nahoře usnadňuje přidávání malých kousků, jako jsou lesní plody, aniž by se rozsypaly po lince, zatímco odnímatelná záchytná miska dole v přístroji zajistí, že na přístroji neulpí téměř ani kapka, kterou by bylo potřeba setřít.

Krájecí disk, který je umístěný nad šnekovým dopravníkem, je ostrý jako břitva, ale nabízí dva bezpečné otvory na prsty, na vyjmutí a manipulaci.

Přístroj se uvádí do chodu jednoduchým tlačítkem. Má jednu rychlost vpřed a jednu dozadu, to na odstranění nahromaděné dužiny. Přepínatelný výtokový žlábek na dužinu přitom určuje, jestli se bude sbírat v odpadní nádobě, nebo půjde spolu se šťávou jako husté smoothie.

Pokračování

 

 

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

tajine

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.