Robotu KitchenAid se kýve hlava

Kuchyňské roboty KitchenAid jsou vyrobené a smontované trochu jinak, než průměrný spotřebič ze supermarketu. Místo slisovaných a slepených plastových dílů používají kovové a ke spojení klasické šrouby.  Pokud se častým používáním začnou rozcházet s optimálním nastavením, často stačí vědět, kde má problém svůj původ a který šroubek povolit nebo utáhnout.

Roboty pro domácnost se vyrábějí s výklopnou hlavou, zejména kvůli jednodušší obsluze a mytí. Někdy se ale stane, že hlava zamčená pákou na svém místě se při míchání hutnějšího těsta hýbe - což by neměla. Samozřejmě že můžete kuchyňský robot poslat na opravu, ale existuje i jednodušší způsob, navíc zadarmo a bez čekání.

oprava kývající se hlavy kuchyňský robot KitchenAid

Pohled na nohu kuchyňského tobota KitchenAid zespodu, tedy po otočení vzhůru nohama. V detailu na druhém snímku vidíte hlavičku nezbedného šroubku.

Jak postupovat při opravě kývající se hlavy?

Cokoliv budete dělat, tak prosím opatrně. Přístroj je poměrně těžký a při otáčení vzhůru nohama určitě nechcete, aby vám spadl, nějak se odřel, nebo odřel cokoliv dalšího. Připravte si pracovní plochu a položte na ni několikrát přehnutý ručník nebo deku, aby byla hlava přístroje v bezpečí. Samozřejmostí je vypojení ze zásuvky, ale to u všech oprav a manipulace.

Takže máte robot otočený a položený na měkkém, v ruce šroubovák a dostatek světla, abyste viděli dovnitř podstavce? Šroubek na obrázku musí být dotažený silou, takže hurá do toho. Zamčená hlava by se měla přestat kývat a vy se z opraváře můžete konečně zase stát kuchařem nebo pekařem prvotřídního věhlasu.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

tajine

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.