Srovnání mixérů 5KSB4026, 5KSBC1B0 a 5KSB8270

srovnání stolních mixérů kitchenaidV současné době (únor 2021) nabízí americký výrobce KitchenAid celkem deset modelů kuchyňských stolních mixérů. Pro dnešní srovnání jsme vybrali tři z nich, které se nejvýrazněji liší, abychom si názorně ukázali, jakým parametrům věnovat ve výběru pozornost.

 

stolní mixér Artisan 5KSB4026

Stolní mixér Artisan 5KSB4026

I když je v naší minisérii model 5KSB4026 nejmenší, rozhodně se nejedná o nějaký kompaktní stolní mixér na cesty. S výškou 45 cm a objemem nádoby 1,4 l jasně dává najevo, že umí zamakat a že je na to stavěný. Tělo vyrobené z kovového odlitku a vyvedené v pestré škále barev skrývá 1200W motor regulovaný do pěti rychlostí se třemi přednastavenými programy, pulzem a samočištěním.

Rozšířením tohoto modelu o přídavný citrusovač nebo nádobku na smoothie dostanete sesterské modely 5KSB4054 a 5KSB4034.

 

Stolní mixér PROFESIONÁL 5KSBC1B0Stolní mixér Profesionál 5KSBC1B0

Mixér 5KSBC1B0 jako momentálně jediný v nabídce KitchenAid cílí přímo na gastronomické provozy. Zatímco nádoba o objemu 1,7 l ještě sama o sobě nepůsobí jako "profi" velikost, všechno se vyjasní hned u dalších nabízených parametrů.

1800W motor v těle z kovového odlitku, sice jen tři rychlosti, zato jdoucí až do 24 000 otáček za minutu, zdvojená stěna nádoby poskytující tepelnou izolaci a hlavně funkce ohřevu, který pomůže při mixování teplých jídel udržet stálou teplotu bez rizika změny chuti. Bonusem pro gastro provozy je oranžový napájecí kabel, který snižuje riziko nechtěného zachycení a pádu spotřebiče.

 

Stolní mixér Power Plus 5KSB8270Stolní mixér Power Plus 5KSB8270

Pokud předchozí model 5KSBC1B0 označíme za silný a výkonný a napadne nás otázka, jestli něco podobného nejde sehnat i pro využití v domácnosti, odpovědí je téměř neuvěřtelně napumpovaný model 5KSB8270. Posuďte sami.

1800W motor regulovaný do 11 rychlostí, dvě varianty pulzního sepnutí a 4 přednastavené programy. Nádoba s obrovskou kapacitou 2,6 l nabízí zdvojené stěny a rovněž i tento mixér může potraviny při mixování zahřívat. Jedná se o největší a nejvýkonnější model, který je v současné době v nabídce amerického výrobce a při tak velkém nákupu určitě potěší i prodloužená záruka 10 let.

 

Co z toho plyne pro výběr správného stolního mixéru?

Kompletní srovnání i s určitým návodem na to, jak číst a vyhodnotit parametry uvedené u jednotlivých modelů najdete v článku Jak vybrat správný mixér KitchenAid. U značky KitchenAid asi nemá význam pátrat, který z nabízených modelů je "kvalitnější" nebo "lepší", protože se ve všech případech jedná o velice profesionálně navržené a vyrobené spotřebiče, které mají vydržet dlouhou dobu stálého používání. Na výběr tak máte několik velikostí pracovní nádoby, různě silné motory, počet rychlostí a přednastavených programů a možnost ohřevu při mixování. Pokud vám v současnosti nabízené modely všechny přijdou příliš výkonné a nákladné, připomínáme také nabídku tyčových mixérů, které stejné nebo podobné práce zvládnou sice v menších dávkách, zato bez nároků na prostor v kuchyni.

 

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

tajine

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.