Margarita z pomerančů a limet - recept

margarita z pomerančů receptKategorie: Recepty

Léto nám sice ukazuje záda, ale ta jsou zatím pěkně opálená. Vzhledem k místnímu paradoxu, kdy obliba citrusů roste na podzim, si můžeme pocit z léta pěkně prodloužit například s koktejlem Margarita z čerstvých pomerančů.

Takže využijte teplého odpoledne na terásce a vyrobte si chuť léta s kuchyňským robotem KitchenAid.

 

Margarita je lahodný míchaný nápoj se stříbrnou tequilou, který překypuje chutí čerstvých citrusových plodů a vůní léta. V originále do něj patří ještě pomerančový likér a limetková šťáva, ale my si ho doma uděláme čerstvý a zdravější, protože nebude obsahovat konzervanty, ani sladila.

Voňavou domácí Margaritu můžeme servírovat na jakékoliv oslavě, ale taky s ní můžeme lenošit a užívat si posledních teplých paprsků sluníčka. Jak je libo.

Na domácí Margaritu si připravíme:

  • Stříbrnou tequilu (na značce nezáleží, ale aby to nebyl patok)
  • 2 - 3 limetky
  • 1/2 červeného grapefruitu
  • 1 pomeranč
  • perlivou vodu na doředění
  • led, sůl

Postup:

margarita z čerstvých pomerančů recept

Je prokazatelné, že pohled na čerstvě nakrájené citrusy způsobuje chutě a sbíhání slin. a teď si přestavte, co z nich doma během chvilky vykouzlíte na odšťavňovači pro kuchyňský robot KitchenAid.

kuchyňský robot kitchenaid s nástavcem na citrusy

Přesně tak, tohle je téměř vše, co k přípravě čerstvé domácí Margarity potřebujete - kuchyňský robot Artisan  a na něm připojený například tento jednoduchý citrusovač, kde rozkrojené grepy, pomeranče a limety prostě jen přidržíte na rotujícím kužílku.

limetka na citrusovači pro kuchyňský robot kitcehnaid artisan

Na těle citrusovače je pod rotujícím kužílkem umístěné sítko, které separuje pecičky a kousky dužiny od vymačkané šťávy. Velmi šikovný vynález.

Čerstvě vymačkaná šťáva v nádobce KitchenAid

Až budete mít šťávu ze všech nachystaných citrusů pěkně nachystanou, dejte ji do shakeru spolu s odměřenou kapkou tequily a ledem. Pokud vám bude výsledek připadat málo sladký, můžete zkusit přidat kapku komerčního džusu, nebo šťávy z Agave, ale na začátku jsme si řekli, že to bude celkem dietní potěšení, takže s citem.

Návrh na servírování domácí Margarity

Okraj skleničky na pravou Margaritu má být namočený v citronové šťávě a poté v soli, která se nám tak dostane do úst při každém doušku míchaného nápoje. Komu by přišlo soli moc, opět může sůl promíchat s trochou cukru, ale slaná dochuť k Margaritě patří.

Účinkující:


kuchyňský robot KitchenAidKuchyňský robot KitchenAid Artisan 5KSM175

Tento švihák v hráškové barvě se na fotografiích skromně drží vzadu, ale jeho svaly jsou pro skvělý výsledek potřeba. Pro tentokrát nebudeme vyrábět těsta ani krémy, ale využijeme hřídel pod krytkou na hlavě přístroje, kam přijde zapojit jednoduchý citrusovač.


citrusovač kitchenaidCitrusovač ke kuchyňskému robotu KitchenAid

Jednoduchý, ale velmi efektivní citrusovač, který pro pohon využívá horizontální hřídel v čele kuchyňského robotu KitchenAid. Je vybaven sítkem na pecičky, takže je výsledný nápoj příjemnější na pití. Obsluha a mytí jsou samozřejmě dětsky jednoduché.


Zdroj: https://blog.kitchenaid.com/citrus-margarita-recipe/

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

tajine

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.