RECEPTY

Magazín > Recepty

Sbíráme nejrůznější zajímavé recepty, pro naše potěšení a vaši inspiraci, ale i pro lepší pochopení funkce a možností některých výrobků, které prodáváme.

Naše nejnovější recepty:


nepečený kokosový salám receptNepečený kokosový salámek

Kokosový salámek, nebo taky roláda, patří k nepečeným typům vánočního cukroví, které v porovnání s těmi tradičnějšími nabízejí chuťovou změnu a také jinou konzistenci. Nepečený kokosový salámek se uchovává v lednici a pokud se ve vytopené místnosti nakrájí na talíř, je dobré ho rychle sníst.

 

domácí rohlíky receptDomácí rohlíky

V posledních letech vidíme, jak roste obliba domácího pečení. Přestáváme být spokojeni s nabídkou v supermarketech (to už dávno), možná také nabídka lokálního pekařského krámku začíná lézt trochu do peněz a k tomu býváme častěji doma. A možná si tak trochu dokazujeme, že zvládneme to, co naše babičky nebo prababičky dělaly denně. Takže kromě občasného štrůdlu a bublaniny pečeme třeba i kváskový chleba. Ale co rohlíky?

 

masové knedlíčky s brusinkamiMasové knedlíčky s brusinkami

Předvánoční čas a období mezi svátky je všemi oblíbenou příležitostí ke svátečnímu hodování. Nazdobený stůl, tradiční pokrmy, setkání s rodinou. Co takhle si vedle tradičních pochoutek dát taky něco jiného, co na sváteční tabuli patří chutí, vůní i vzhledem, ale co určitě ještě nikdo neochutnal?

 

recept sněhové pusinkySněhové pusinky

Podzim, všude plno barevných listů, šťavnatého a sladkého ovoce. Z kuchyně voní záviny a koláče. Jenže nyní nastává trošku problém co s bílky, vždyť do většiny receptů je potřeba jen žloutek. Mnohý z nás si jistě vybaví lahodnou a sladkou chuť nadýchaných sněhových pusinek, jaké uměla jen maminka nebo babička.

 

domácí tiramisuDomácí Tiramisu

Tiramisu je tradiční italský nepečený dezert s příchutí kávy, který se servíruje nejen od Milána po Palermo, ale patří k nejoblíbenějším zákuskům na celém světě. Slovo tiramisu přeložené z italštiny znamená „zvedni mě“ ...

 

recept na domácí másloJak si vyrobit domácí máslo?

Domácí máslo si můžete vyrobit kdykoliv, pokud máte po ruce jakýkoliv způsob, jak vyšlehat ze smetany šlehačku. Možná tím neušetříte peníze, protože smetana také něco stojí, zato si užijete pocit určité soběstačnosti a ochutnáte, jak máslo chutná skutečně čerstvé. 

 

margarita receptDomácí Margarita z čerstvých pomerančů

Léto nám sice ukazuje záda, ale ta jsou zatím pěkně opálená. Vzhledem k místnímu paradoxu, kdy obliba citrusů roste na podzim, si můžeme pocit z léta pěkně prodloužit například s koktejlem Margarita...

 

masové knedlíčky Kimchi receptMasové knedlíčky Kimchi

Dnes se podíváme na jednu korejskou specialitu, kterou ovšem navzdory exotickému původu v různých variacích najdete i v evropských kuchařkách. Knedlíčky s náplní z mletého vepřového smíchaného s tofu a pikantní zeleninovou směsí. Pálivost lze regulovat, takže se nebojte.

 

recept na domácí zmrzlinuRecept na domácí zmrzlinu Thai Tea

Dneska si uděláme něco opravdu super. Zmrzlinu z thajské čajové směsi, která voní i chutná dálkami, zejména je-li zjemněná kondenzovaným mlékem. Počasí se třeba umoudří a jaro konečně začne, takže nám osvěžující čajová zmrzlina udělá dobře.

 

křupavý bramborák receptJak na křupavý bramborák

Bramborák je tradiční české, ale také německé a rakouské jídlo, které ovšem stěží potkáte kdekoliv jinde. Není u nás pravděpodobně kuchařka, která by bramborák neuměla, ale věřte nebo ne, jsou tu i triky, které ho udělají chutnější a hezčí. Takže ať už se chystáte na svůj první bramborák, nebo z nudy hledáte víc inspirace, přejem příjemné počtení.

 

recept na velikonoční mazanecRecept na mazanec s rozinkami

Tradiční velikonoční mazanec je vlastně takový sladký chléb s rozinkami a rumem, s křupavou sladkou kůrkou. Patří neodmyslitelně k jarním svátkům a i když se dá koupit prakticky ve všech pekárnách, byla by rozhodně škoda si ho neupéci doma. Jak to tedy udělat, aby byl tak akorát?

 

makové buchty receptKynuté buchty s mákem

Kdo v sobotu ráno nesnídal babiččiny kynuté buchty s mákem, tvarohem nebo povidlím, neměl dětství. Plný pekáč buchet dokázal provonět celý dům a byl jedním z mnoha důvodů, proč byl víkend u babičky lepší a hezčí, než víkend s rodiči doma. Kynuté buchty zůstaly pohříchu doménou babiček, přitom nejsou nijak složité.

 

hovězí guláš s knedlíkem receptHovězí guláš, houskový knedlík

Jedno z nejklasičtějších a nejoblíbenějších jídel, hlavně v hospodách, ale i doma. Řekli byste - obyčejný guláš. Ale kdo nezná pár fíglů, vždycky bude jíst jen vařené maso s knedlíkem a nepozná ten koncert chutí. Přidáme i recept na houskový knedlík!

 

kapr na modro vánoční receptVánoční kapr na modro

Jakkoliv je kapr neoddiskutovatelně nejoblíbenější vánoční rybou, ve variantě na modro ho pohříchu zdaleka neochutnal každý. A je to škoda, protože se jedná o jídlo velmi chutné a přitom maximálně dietní. Strouhanku, mouku a vajíčka tentokrát necháme stranou, protože budeme rybu vařit. Místo toho si s předstihem ověřte, že doma máte jablečný ocet a dostatek kořenové zeleniny na vývar.

 

kváskový chléb receptDomácí chleba z kvásku

Doma pečený chléb se stává díky návratu k tradicím a snahou o zdravý životní styl velmi oblíbeným. Můžeme jej upéct klasicky z kvásku nebo snadněji z droždí. Chléb hraje ve středoevropské výživě velmi důležitou roli a je s podivem, že si ho většinou všichni kupujeme. Na poprvé není nikdo mistrem, jen se nenechte odradit, postup je ve skutečnosti jednoduchý.

 

Hummus receptHummus, zdravá pomazánka z cizrny

Tato dobrota z cizrny, skvělý zdroj vitamínů a minerálů, u nás zdaleka není tak známá, jak by si zašloužila. Jak si doma hummus připravit, pochutnat si a případně pohostit i přátele? Podívejme se na jeden vybraný recept.
 

 

odvar ze zázvoru receptJak na nachlazení pomocí zázvoru

Nastydnout se v létě je za trest. Všechno, co pomáhá v nejhorších zimních plýskanicích, a co je navíc s prokřehlým tělem příjemné, je v létě naprosto nemyslitelné. Nevadí. S využitím odšťavňovače si uděláme medicínu ze zázvoru, citronu a medu. Pije se klidně studená, což v létě oceníte.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

tajine

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.