Nepečený kokosový salám

recept na nepečený kokosový salámKokosový salámek, nebo taky roláda, patří k nepečeným typům vánočního cukroví, které v porovnání s těmi tradičnějšími nabízejí chuťovou změnu a také jinou konzistenci. Nepečený kokosový salámek se uchovává v lednici a pokud se ve vytopené místnosti nakrájí na talíř, je dobré ho rychle sníst.

 

Připravíme si:

  • 200 g polotučného sušeného mléka
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 200 g krupicového cukru
  • 200 g másla (měkkého)
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • 100 g nasekaných ořechů nebo mandlí (dle preference)
  • Kokos na obalení

Jak na to:

Ve velké míse smíchejte polotučné sušené mléko, strouhaný kokos, krupicový cukr a měkké máslo. Dobře promíchejte, dokud nedostanete kompaktní hmotu.

Rozdělte hmotu na dvě části. K jedné části přidejte vanilkový cukr a dobře promíchejte. K druhé přidejte kakao a znovu promíchejte, dokud bude hmotou rovnoměrně rozprostřeno.

Na potavinovou folii nebo pečící papír položte nejprve vrstvu čokoládové směsi, poté vrstvu vanilkové směsi. Snažte se, aby byly obě vrstvy rovnoměrné. Nyní od okraje začněte slámek zavinovat jako roládu, a to tím, že zvednete okraj fólie a bez zbytečného sahání prsty překlápíte a zavinujete hmotu směrem dovnitř.


kuchyňský robot kitchenaid artisanNáš tip: Kuchyňský robot KitchenAid

Mistr ve zpracování jakýchkoliv těst a směsí na cukroví, tento neúnavný pracant v kuchyni zastane neskutečné množství fyzicky namáhavé práce. Pokud pečete hodně (třeba i chleba nebo rohlíky), je tím pravým dárkem pro vás. Možná třeba ani tolik nepečete a máte prostě rádi hezké a funkční věci? Pak je tím pravým dárkem také.
 


Zavinutý salámek nechte ve fólii a vložte na několik hodin do lednice, aby ztuhnul.

Po ztuhnutí vezměte salám z lednice a odstraňte z něj fólii nebo papír. Celý salám obalte ve strouhaném kokosu, aby získal vzhled "pravého" salámu.

Nakrájejte na plátky a podávejte. Pokud máte chuť i čas, zkuste nazdobit listy máty nebo plátky nějakého ovoce. Ale i kdyby nic, kokosový salámek je všude oblíbený a první zmizí z talířů.

 

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

tajine

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.