ČLÁNKY A ZAJÍMAVOSTI

Magazín > Články a zajímavosti

Pravidelně vám přinášíme novinky, zajímavosti a praktické informace ze světa vaření, kuchyňského vybavení, a naší výluční značky KitchenAid. Prodávat se slevou umí každý - my ale víme, CO vám prodáváme.

Aktuálně:


údržba ledničkyPravidelná údržba ledničky

Víte, že byste na své ledničce doma měli provádět každoročně nějakou minimální údržbu? A že díky tomu ušetříte za elektřinu a dokonce můžete oddálit selhání lednice a její výměnu za novou? V čase, kdy se každá uspořená stovka počítá, je na to dobré myslet a pravidelně se o ledničku starat.

 

rozdíl mezi roboty 5ksm125 a 175Jaký je rozdíl mezi roboty 5KSM125 a 5KSM175?

Chcete si pořídit nového robota a nevíte jakou řadu zvolit? Nevíte jaký je rozdíl mezi KitchenAid Artisan 5KSM125 a 5KSM175? Pokusíme se Vám toto vysvětlit v následujícím článku. Když to hodně zjednoduššíme, tak rozdíl je jen v barvě a základním příslušenství, které je již obsaženo v samotném balení s robotem. 

 

co umí tlakový hrnec?Co umí tlakové hrnce?

Jednoho moudrého člověka před dávnými časy napadlo, že dušení tuhého hovězího by se dalo výrazně zkrátit, pokud by se do vaření vložila svojí silou přehřátá pára. Byla to doba kudrnatých paruk na přelomu sedmnáctého a osmnáctého století, zmíněný šikovný fyzik se jmenoval Denis Papin a světu dal tlakový hrnec, neboli papiňák.

 

co je to french pressCo je to French press?

Ať už je prosluněné nedělní ráno, nebo pošmourný pracovní den, většina z nás jej začíná téměř stejně. S šálkem dobré a voňavé kávy v ruce. Kdo kávě jednou propadne, těžko si dokáže představit své vstávání nějak jinak. Pokud svůj žaludek po ránu trápíte instantní kávou kvůli pohodlí nebo spěchu, vězte, že i mletou kávu si můžete připravit stejně rychle a bez sedliny.

 

rychlovarné konvice retroRetro rychlovarné konvice

Do naší moderní kuchyně, která se bude už zanedlouho ovládat hlasem přes mobil, nebo dokonce myšlenkou, si přejeme rychlovarnou konvici, která je retro.

Proč to tak je, co to retro znamená a jaké retro varné konvice vám můžeme nabídnout, se dočtete zde.

 

jak vybrat rychlovarnou konvici kitchenaidJak vybrat rychlovarnou konvici KitchenAid?

V segmentu špičkových rychlovarných konvic už dávno nejde jen o prosté přivedení vody k varu. Kupujeme reprezentativní design a řadu pokročilých funkcí.

Jak se v nabídce zorientovat a jak si vybrat rychlovarnou konvici přesně podle vlastních potřeb, se můžete snadno dozvědět v následujícím článku.

 

barvy kuchyňských robotů KitchenAidBarevná škála robotů KitchenAid Artisan

Kuchyňské roboty KitchenAid vynikají především výkonem a životností, která souvisí s celokovovou konstrukcí. To ale není všechno. Model Artisan 5KSM150, který je určený především do domácnosti, nabízí na trhu naprosto neopakovatelnou škálu barev. KitchenAid vyšel vstříc těm, co se v barvách raději drží při zemi, i těm, kteří to vnímají přesně naopak. 

 

Srovnání kuchyňských robotů Heavy Duty a ProfessionalSrovnání robotů KitchenAid Heavy Duty a Professional

Kuchyňské roboty KitchenAid Heavy Duty a Professional jsou určené pro komerční využití v gastronomickém provozu, a jsou podle toho i stavěné. Který z nich bude ideální zrovna pro vaši firmu? Přehledný výčet všech parametrů a výhod, srovnávací tabulka.

 

srovnání kuchyňských robotů KitchenAid v kategorii ArtisanSrovnání kuchyňských robotů v kategorii Artisan

Kuchyňské roboty z řady Artisan jsou určené především do domácnosti, ale samozřejmě mají dost síly i na práci v malé cukrárně, nebo podobném gastronomickém zařízení. Pojďme si srovnat jejich klíčové parametry a podívat se na přehlednou tabulku.

 

jak vybrat kuchyňský food procesor kitchenaidJak vybrat food processor KitchenAid?

Pokud nevíte jaký Food processor vybrat, včem se jeden liší od druhého, případně jaké funkce využijete, připravili jsme pro Vás přehlednou tabulku food processorů od společnosti KitchenAid, které jsme seřadili podle výkonu, barvy, příslušenství a technických parametrů.

 

jak vybrat stolní mixér kitchenaidJak vybrat stolní mixér KitchenAid?

Vybrané tři stolní mixéry KitchenAid patří svorně ke světové špičce, a to nejen přesvědčivým výkonem, ale i kvalitou řemeslného zpracování a životností. Pro který z nich se rozhodnete, bude záležet na vašich individuálních požadavcích. Prohlédněte si srovnávací tabulku i obrázky všech modelů.

 

jak vybrat tyčový mixér kitchenaidJak vybrat tyčový mixér KitchenAid

Vybíráte tyčový mixér a nevíte jaký je mezi nimi rozdíl? Nevíte jaké jsou výhody bezdrátového mixéru? My Vám níže poradíme, a pomůžeme vybrat ten nejideálnější, a díky přehlednému srovnání to nebude ani tak náročné. Vybírat můžete ze tří typů tyčových mixérů od společnosti Kitchenaid a to mixér P2 KHB2571, Artisan KHB3583 nebo Artisan KHB3581.

 

jak vybrat příslušenství ke kuchyňským robotům KitchenAidJak vybrat příslušenství ke kuchyňským robotům

Kulinářských dovedností je dosaženo mixem kreativity, znalostmi, smyslem pro harmonii a v neposlední řadě také správnými nástroji. Na to myslí i společnost KitchenAid, a proto ke každému robotu existuje široká škála příslušenství. Každý kus je navržen a propočítán do posledního detailu a vyzkoušen uživateli po celém světě. V první části se podíváme na příslušenství k robotům Artisan KSM90, 5KSM150PS, 5KSM156PS.

 

jak vybrat odšŤavňovač KitchenAidJak vybrat odšťavňovač KitchenAid

Příprava šťávy nebyla nikdy jednodušší. Pokud hledáte zařízení pro rychlé a jednoduché vymačkání šťávy z pomerančů, grapefruitů, citronů i ostatních citrusových plodů, a které si hravě poradí i s kořenovou zeleninou všeho druhu tak právě pro Vás je ideálním řešením odšťavňovač od společnosti KitchneAid.

 

kuchyňské roboty KitchenAid se vyrábějí v USARoboty KitchenAid se vyrábějí skutečně v USA

Kdo může, přesouvá dnes výrobu do Asie. Důvody jsou nasnadě - cena pracovní síly je tam minimální a pokud dodáte vlastní technologie a řídící pracovníky, co se může stát? Stát se může hodně.

Proto KitchenAid vyrábí své legendární kuchyňské roboty v Greenville Ohiu v USA. Už od roku 1941.

 

jak vybrat příslušenství ke kuchyňským robotům s 6,9l pracovní mísouJak vybrat příslušenství ke kuchyňským robotům z kategorie 6,9l

Pokud vlastníte nebo jen přemýšlíte o koupi robota od společnosti KitchenAid, který bude určen pro vyšší zatížení, a nevíte co přesně se pod pojmem příslušenství skrývá, toto je článek právě pro Vás! V první části jsme se zabývali příslušenství k robotům Artisan KSM90, 5KSM150PS, 5KSM156PS.

 

je lepší šnekový nebo odstředivý odšťavňovač?Je lepší šnekový, nebo odstředivý odšťavňovač?

Kolem otázky, jestli je lepší odstředivý, nebo šnekový odšťavňovač, se vede nekonečná diskuse. Na stejně nekonečném počtu blogů a diskusních fór se dočtete, jak zlé odstředivé odšťavňovače ničí bezbranné vitamíny a jak je šnekový odšťavňovač jedinou záchranou. Jak si ukážeme v přiloženém videu, není to zdaleka takové drama.

 

co je to šnekový pomalý odšťavňovačCo je to a jak funguje šnekový odšťavňovač

Odšťavňovače se dělí na odstředivé (rychlé) a šnekové (pomalé). Mezi zastánci obou technologií běží věčná diskuse, jestli metoda odšťavnění má vliv na množství získané šťávy, její chuť a obsah vitamínů. Dnes si popíšeme princip šnekového odšťavňovače a jeho klady a zápory.

 
Barevná škála robotů kitchenaid artisan | Srovnání robotů kitchenaid heavy duty 5kpm5 / 5ksm7591 a professional 5ksm7990 | Srovnání robotů kitchenaid artisan 5ksm150, 5ksm7580 a 5ksm6521 | Jak vybrat food processor kitchenaid? | Jak vybrat rychlovarnou konvici kitchenaid? | Jak vybrat ten správný stolní mixér kitchenaid? | Jak vybrat ten správný tyčový mixér kitchenaid? | Jaké vybrat příslušenství k robotu kitchenaid? | Jak vybrat odšťavňovač kitchenaid? | Jaké vybrat příslušenství k profesionálnímu robotu kitchenaid? | Je šnekový odšťavňovač lepší, než odstředivý? | Co je to šnekový odšťavňovač a jak funguje? | Roboty kitchenaid se skutečně vyrábí v usa | Pojistný kroužek na hřídeli robotů kitchenaid | Co je to french press? | Retro rychlovarné konvice | Jak vybrat sadu nádobí? | Příborem jako na dvoře králů | Tlakový hrnec - nedoceněný pomocník | Hliníkové nádobí není jedovaté | Nevíte jaký je rozdíl mezi roboty kitchenaid 5ksm125 a 5ksm175? | Limitovaná série - levandulový robot artisan 5ksm156 | Jaké jsou stolní mixéry kitchenaid pro rok 2019 | Jaké jsou roboty kitchenaid pro rok 2019? | Už jste viděli smeg? | Velikonoční inspirace | Srovnání mixérů 5ksb4026, 5ksbc1b0 a 5ksb8270 | Skleněná nebo nerezová mísa k robotu? nebo keramická? | Nová barva kitchenaid - kyoto glow | Jak vybrat manikúru? | Jaké jsou roboty kitchenaid pro rok 2021? | Kde se vzala česká tatarka? | Co má umět kvalitní automatický kávovar? | Pravidelná údržba ledničky | Napěňovač mléka: tajemství perfektní pěny
Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

tajine

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.