MAGAZÍN eKitchenAid.cz

Z kuchyně se v posledních letech stala hlavní místnost v bytě a na její vybavení jsme přísnější a náročnější. Vaření není jen otázkou nasycení hladu, ale životním stylem a koníčkem. Nechte se s námi inspirovat novými recepty, zajímavostmi ze světa vaření a třeba i podrobnou recenzí.

údržba ledničkyPravidelná údržba ledničky

Víte, že byste na své ledničce doma měli provádět každoročně nějakou minimální údržbu? A že díky tomu ušetříte za elektřinu a dokonce můžete oddálit selhání lednice a její výměnu za novou? V čase, kdy se každá uspořená stovka počítá, je na to dobré myslet a pravidelně se o ledničku starat.

 

rozdíl mezi roboty 5ksm125 a 175Jaký je rozdíl mezi roboty 5KSM125 a 5KSM175?

Chcete si pořídit nového robota a nevíte jakou řadu zvolit? Nevíte jaký je rozdíl mezi KitchenAid Artisan 5KSM125 a 5KSM175? Pokusíme se Vám toto vysvětlit v následujícím článku. Když to hodně zjednoduššíme, tak rozdíl je jen v barvě a základním příslušenství, které je již obsaženo v samotném balení s robotem. 

 

co umí tlakový hrnec?Co umí tlakové hrnce?

Jednoho moudrého člověka před dávnými časy napadlo, že dušení tuhého hovězího by se dalo výrazně zkrátit, pokud by se do vaření vložila svojí silou přehřátá pára. Byla to doba kudrnatých paruk na přelomu sedmnáctého a osmnáctého století, zmíněný šikovný fyzik se jmenoval Denis Papin a světu dal tlakový hrnec, neboli papiňák.

rubrika: Články a zajímavosti

 

Štítky: Recepty | Články a zajímavosti | Recenze KitchenAid | Návody a manuály


nepečený kokosový salámNepečený kokosový salám

Kokosový salámek, nebo taky roláda, patří k nepečeným typům vánočního cukroví, které v porovnání s těmi tradičnějšími nabízejí chuťovou změnu a také jinou konzistenci. Nepečený kokosový salámek se uchovává v lednici a pokud se ve vytopené místnosti nakrájí na talíř, je dobré ho rychle sníst.

 

masové knedlíčky s brusinkamiMasové knedlíčky s brusinkami

Předvánoční čas a období mezi svátky je všemi oblíbenou příležitostí ke svátečnímu hodování. Nazdobený stůl, tradiční pokrmy, setkání s rodinou. Co takhle si vedle tradičních pochoutek dát taky něco jiného, co na sváteční tabuli patří chutí, vůní i vzhledem, ale co určitě ještě nikdo neochutnal?

 

recept sněhové pusinkySněhové pusinky

Podzim, všude plno barevných listů, šťavnatého a sladkého ovoce. Z kuchyně voní záviny a koláče. Jenže nyní nastává trošku problém co s bílky, vždyť do většiny receptů je potřeba jen žloutek. Mnohý z nás si jistě vybaví lahodnou a sladkou chuť nadýchaných sněhových pusinek, jaké uměla jen maminka nebo babička.

 

recept na tiramisuDomácí Tiramisu

Tiramisu je tradiční italský nepečený dezert s příchutí kávy, který se servíruje nejen od Milána po Palermo, ale patří k nejoblíbenějším zákuskům na celém světě. Slovo tiramisu přeložené z italštiny znamená „zvedni mě“ nebo „rozvesel mě“, možná pro jeho vysokou energetickou hodnotu, díky níž dokáže povzbudit unaveného člověka.

 

recept na domácí másloJak si vyrobit domácí máslo?

Domácí máslo si můžete vyrobit kdykoliv, pokud máte po ruce jakýkoliv způsob, jak vyšlehat ze smetany šlehačku. Možná tím neušetříte peníze, protože smetana také něco stojí, zato si užijete pocit určité soběstačnosti a ochutnáte, jak máslo chutná skutečně čerstvé. O možnosti smíchat máslo se solí nebo bylinkami ani nemluvě.

 

co je to french press?Co je to French press?

Ať už je prosluněné nedělní ráno, nebo pošmourný pracovní den, většina z nás jej začíná téměř stejně. S šálkem dobré a voňavé kávy v ruce. Pokud svůj žaludek po ránu trápíte instantní kávou kvůli pohodlí nebo spěchu, vězte, že i mletou kávu si můžete připravit stejně rychle a bez sedliny.

 

recept na kváskový chlébJak na kváskový chleba?

Doma pečený chléb se stává díky návratu k tradicím a snahou o zdravý životní styl velmi oblíbeným. Můžeme jej upéct klasicky z kvásku nebo snadněji z droždí. Chléb hraje ve středoevropské výživě velmi důležitou roli a je s podivem, že si ho většinou všichni kupujeme. Na poprvé není nikdo mistrem, ale tak složité to zase není...

 

masové knedlíčky Kimchi receptMasové knedlíčky Kimchi

Dnes se podíváme na jednu korejskou specialitu, kterou ovšem navzdory exotickému původu v různých variacích najdete i v evropských kuchařkách. Knedlíčky s náplní z mletého vepřového smíchaného s tofu a pikantní zeleninovou směsí. Pálivost lze regulovat, takže se nebojte.

 

Hummus receptHummus, zdravá pomazánka z cizrny

Tato dobrota z cizrny, skvělý zdroj vitamínů a minerálů, u nás zdaleka není tak známá, jak by si zašloužila. Jak si doma hummus připravit, pochutnat si a případně pohostit i přátele?

 

recenze kuchyňský robot kitchenaid 5ksm3311Recenze - kuchyňský robot KitchenAid Artisan MINI 5KSM3311

Kuchyňské roboty KitchenAid nikdy nebyli zrovna drobečci. Na druhé straně - velký výkon, velká pracovní mísa a přitom dětsky snadné ovládání byly vždy jejich nejsilnějším argumentem. Přesto nakonec KitchenAid vyslyšel volání po menších robotech vhodných pro singles, páry bez dětí nebo starší páry, které už mají děti ve svém.

 

recenze kuchyňský robot kitchenaid 5ksm125Recenze - kuchyňský robot KitchenAid Artisan 5KSM125

Společnost KitchenAid letos přišla s novým modelem oblíbené řady pětilitrových kuchyňských robotů - Artisan 5KSM125. Co od nového modelu očekávat?

Léta oblíbený model 5KSM150 už se nevyrábí a rychle mizí ze skladů. Určitě se podívejte, jestli je nový kuchyňský robot nyní tou optimální volbou.

 

recept na domácí zmrzlinuRecept na domácí zmrzlinu Thai Tea

Dneska si uděláme něco opravdu super. Zmrzlinu z thajské čajové směsi, která voní i chutná dálkami, zejména je-li zjemněná kondenzovaným mlékem. Počasí se třeba umoudří a jaro konečně začne, takže nám osvěžující čajová zmrzlina udělá dobře.

 

barvy kuchyňských robotů KitchenAidBarevná škála robotů KitchenAid Artisan

Kuchyňské roboty KitchenAid vynikají především výkonem a životností, která souvisí s celokovovou konstrukcí. To ale není všechno. Model Artisan 5KSM150, který je určený především do domácnosti, nabízí na trhu naprosto neopakovatelnou škálu barev. KitchenAid vyšel vstříc těm, co se v barvách raději drží při zemi, i těm, kteří to vnímají přesně naopak. 

 

Srovnání kuchyňských robotů Heavy Duty a ProfessionalSrovnání robotů KitchenAid Heavy Duty a Professional

Kuchyňské roboty KitchenAid Heavy Duty a Professional jsou určené pro komerční využití v gastronomickém provozu, a jsou podle toho i stavěné. Který z nich bude ideální zrovna pro vaši firmu? Přehledný výčet všech parametrů a výhod, srovnávací tabulka.

 

srovnání kuchyňských robotů KitchenAid v kategorii ArtisanSrovnání kuchyňských robotů v kategorii Artisan

Kuchyňské roboty z řady Artisan jsou určené především do domácnosti, ale samozřejmě mají dost síly i na práci v malé cukrárně, nebo podobném gastronomickém zařízení. Pojďme si srovnat jejich klíčové parametry a podívat se na přehlednou tabulku.

 

jak vybrat kuchyňský food procesor kitchenaidJak vybrat food processor KitchenAid?

Pokud nevíte jaký Food processor vybrat, včem se jeden liší od druhého, případně jaké funkce využijete, připravili jsme pro Vás přehlednou tabulku food processorů od společnosti KitchenAid, které jsme seřadili podle výkonu, barvy, příslušenství a technických parametrů.

 

recept na velikonoční mazanecRecept na mazanec s rozinkami

Tradiční velikonoční mazanec je vlastně takový sladký chléb s rozinkami a rumem, s křupavou sladkou kůrkou. Patří neodmyslitelně k jarním svátkům a i když se dá koupit prakticky ve všech pekárnách, byla by rozhodně škoda si ho neupéci doma. Jak to tedy udělat, aby byl tak akorát?

 

křupavý bramborák receptJak na křupavý bramborák

Bramborák je tradiční české, ale také německé a rakouské jídlo, které ovšem stěží potkáte kdekoliv jinde. Není u nás pravděpodobně kuchařka, která by bramborák neuměla, ale věřte nebo ne, jsou tu i triky, které ho udělají chutnější a hezčí. Takže ať už se chystáte na svůj první bramborák, nebo z nudy hledáte víc inspirace, přejem příjemné počtení.

 

makové buchty receptHovězí guláš, houskový knedlík

Kdo v sobotu ráno nesnídal babiččiny kynuté buchty s mákem, tvarohem nebo povidlím, neměl dětství. Plný pekáč buchet dokázal provonět celý dům a byl jedním z mnoha důvodů, proč byl víkend u babičky lepší a hezčí, než víkend s rodiči doma. Kynuté buchty zůstaly pohříchu doménou babiček, přitom nejsou nijak složité.

 

recenze kuchyňský robot kitchenaid 5ksm175Recenze - kuchyňský robot KitchenAid Artisan 5KSM175

Nejnovější model z řady kuchyňských robotů KitchenAid Artisan s pětilitrovou pracovní nádobou nese označení 5KSM175.

V čem je tak skvělý, jak vám pomůže a čím vás nadto ještě překvapí, se dočtete v následující recenzi.

 

recenze šnekový odšťavňovač KitcehnAid Artisan 5KVJ0111Recenze - pomalý odšťavňovač KitchenAid Artisan 5KVJ0111

Dalším z kuchyňských spotřebičů KitchenAid, které prošly náročným testováním časopisu Trustedreviews.com je šnekový odšťavňovač Artisan. Představuje poměrně drahou alternativu k odšťavňovačům jiných značek, ale prezentuje se jako velmi výkonný a pohodlný na ovládání.

 

Štítky: Recepty | Články a zajímavosti | Recenze KitchenAid | Návody a manuály


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

tajine

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.