Z kuchyně se v posledních letech stala hlavní místnost v bytě a na její vybavení jsme přísnější a náročnější. Vaření není jen otázkou nasycení hladu, ale životním stylem a koníčkem. Nechte se s námi inspirovat novými recepty, zajímavostmi ze světa vaření a třeba i podrobnou recenzí.
Víte, že byste na své ledničce doma měli provádět každoročně nějakou minimální údržbu? A že díky tomu ušetříte za elektřinu a dokonce můžete oddálit selhání lednice a její výměnu za novou? V čase, kdy se každá uspořená stovka počítá, je na to dobré myslet a pravidelně se o ledničku starat.
Chcete si pořídit nového robota a nevíte jakou řadu zvolit? Nevíte jaký je rozdíl mezi KitchenAid Artisan 5KSM125 a 5KSM175? Pokusíme se Vám toto vysvětlit v následujícím článku. Když to hodně zjednoduššíme, tak rozdíl je jen v barvě a základním příslušenství, které je již obsaženo v samotném balení s robotem.
Jednoho moudrého člověka před dávnými časy napadlo, že dušení tuhého hovězího by se dalo výrazně zkrátit, pokud by se do vaření vložila svojí silou přehřátá pára. Byla to doba kudrnatých paruk na přelomu sedmnáctého a osmnáctého století, zmíněný šikovný fyzik se jmenoval Denis Papin a světu dal tlakový hrnec, neboli papiňák.
rubrika: Články a zajímavosti
Štítky: Recepty | Články a zajímavosti | Recenze KitchenAid | Návody a manuály
Kokosový salámek, nebo taky roláda, patří k nepečeným typům vánočního cukroví, které v porovnání s těmi tradičnějšími nabízejí chuťovou změnu a také jinou konzistenci. Nepečený kokosový salámek se uchovává v lednici a pokud se ve vytopené místnosti nakrájí na talíř, je dobré ho rychle sníst.
Předvánoční čas a období mezi svátky je všemi oblíbenou příležitostí ke svátečnímu hodování. Nazdobený stůl, tradiční pokrmy, setkání s rodinou. Co takhle si vedle tradičních pochoutek dát taky něco jiného, co na sváteční tabuli patří chutí, vůní i vzhledem, ale co určitě ještě nikdo neochutnal?
Podzim, všude plno barevných listů, šťavnatého a sladkého ovoce. Z kuchyně voní záviny a koláče. Jenže nyní nastává trošku problém co s bílky, vždyť do většiny receptů je potřeba jen žloutek. Mnohý z nás si jistě vybaví lahodnou a sladkou chuť nadýchaných sněhových pusinek, jaké uměla jen maminka nebo babička.
Tiramisu je tradiční italský nepečený dezert s příchutí kávy, který se servíruje nejen od Milána po Palermo, ale patří k nejoblíbenějším zákuskům na celém světě. Slovo tiramisu přeložené z italštiny znamená „zvedni mě“ nebo „rozvesel mě“, možná pro jeho vysokou energetickou hodnotu, díky níž dokáže povzbudit unaveného člověka.
Domácí máslo si můžete vyrobit kdykoliv, pokud máte po ruce jakýkoliv způsob, jak vyšlehat ze smetany šlehačku. Možná tím neušetříte peníze, protože smetana také něco stojí, zato si užijete pocit určité soběstačnosti a ochutnáte, jak máslo chutná skutečně čerstvé. O možnosti smíchat máslo se solí nebo bylinkami ani nemluvě.
Ať už je prosluněné nedělní ráno, nebo pošmourný pracovní den, většina z nás jej začíná téměř stejně. S šálkem dobré a voňavé kávy v ruce. Pokud svůj žaludek po ránu trápíte instantní kávou kvůli pohodlí nebo spěchu, vězte, že i mletou kávu si můžete připravit stejně rychle a bez sedliny.
Doma pečený chléb se stává díky návratu k tradicím a snahou o zdravý životní styl velmi oblíbeným. Můžeme jej upéct klasicky z kvásku nebo snadněji z droždí. Chléb hraje ve středoevropské výživě velmi důležitou roli a je s podivem, že si ho většinou všichni kupujeme. Na poprvé není nikdo mistrem, ale tak složité to zase není...
Dnes se podíváme na jednu korejskou specialitu, kterou ovšem navzdory exotickému původu v různých variacích najdete i v evropských kuchařkách. Knedlíčky s náplní z mletého vepřového smíchaného s tofu a pikantní zeleninovou směsí. Pálivost lze regulovat, takže se nebojte.
Tato dobrota z cizrny, skvělý zdroj vitamínů a minerálů, u nás zdaleka není tak známá, jak by si zašloužila. Jak si doma hummus připravit, pochutnat si a případně pohostit i přátele?
Kuchyňské roboty KitchenAid nikdy nebyli zrovna drobečci. Na druhé straně - velký výkon, velká pracovní mísa a přitom dětsky snadné ovládání byly vždy jejich nejsilnějším argumentem. Přesto nakonec KitchenAid vyslyšel volání po menších robotech vhodných pro singles, páry bez dětí nebo starší páry, které už mají děti ve svém.
Společnost KitchenAid letos přišla s novým modelem oblíbené řady pětilitrových kuchyňských robotů - Artisan 5KSM125. Co od nového modelu očekávat?
Léta oblíbený model 5KSM150 už se nevyrábí a rychle mizí ze skladů. Určitě se podívejte, jestli je nový kuchyňský robot nyní tou optimální volbou.
Dneska si uděláme něco opravdu super. Zmrzlinu z thajské čajové směsi, která voní i chutná dálkami, zejména je-li zjemněná kondenzovaným mlékem. Počasí se třeba umoudří a jaro konečně začne, takže nám osvěžující čajová zmrzlina udělá dobře.
Kuchyňské roboty KitchenAid vynikají především výkonem a životností, která souvisí s celokovovou konstrukcí. To ale není všechno. Model Artisan 5KSM150, který je určený především do domácnosti, nabízí na trhu naprosto neopakovatelnou škálu barev. KitchenAid vyšel vstříc těm, co se v barvách raději drží při zemi, i těm, kteří to vnímají přesně naopak.
Kuchyňské roboty KitchenAid Heavy Duty a Professional jsou určené pro komerční využití v gastronomickém provozu, a jsou podle toho i stavěné. Který z nich bude ideální zrovna pro vaši firmu? Přehledný výčet všech parametrů a výhod, srovnávací tabulka.
Kuchyňské roboty z řady Artisan jsou určené především do domácnosti, ale samozřejmě mají dost síly i na práci v malé cukrárně, nebo podobném gastronomickém zařízení. Pojďme si srovnat jejich klíčové parametry a podívat se na přehlednou tabulku.
Pokud nevíte jaký Food processor vybrat, včem se jeden liší od druhého, případně jaké funkce využijete, připravili jsme pro Vás přehlednou tabulku food processorů od společnosti KitchenAid, které jsme seřadili podle výkonu, barvy, příslušenství a technických parametrů.
Tradiční velikonoční mazanec je vlastně takový sladký chléb s rozinkami a rumem, s křupavou sladkou kůrkou. Patří neodmyslitelně k jarním svátkům a i když se dá koupit prakticky ve všech pekárnách, byla by rozhodně škoda si ho neupéci doma. Jak to tedy udělat, aby byl tak akorát?
Bramborák je tradiční české, ale také německé a rakouské jídlo, které ovšem stěží potkáte kdekoliv jinde. Není u nás pravděpodobně kuchařka, která by bramborák neuměla, ale věřte nebo ne, jsou tu i triky, které ho udělají chutnější a hezčí. Takže ať už se chystáte na svůj první bramborák, nebo z nudy hledáte víc inspirace, přejem příjemné počtení.
Kdo v sobotu ráno nesnídal babiččiny kynuté buchty s mákem, tvarohem nebo povidlím, neměl dětství. Plný pekáč buchet dokázal provonět celý dům a byl jedním z mnoha důvodů, proč byl víkend u babičky lepší a hezčí, než víkend s rodiči doma. Kynuté buchty zůstaly pohříchu doménou babiček, přitom nejsou nijak složité.
Nejnovější model z řady kuchyňských robotů KitchenAid Artisan s pětilitrovou pracovní nádobou nese označení 5KSM175.
V čem je tak skvělý, jak vám pomůže a čím vás nadto ještě překvapí, se dočtete v následující recenzi.
Dalším z kuchyňských spotřebičů KitchenAid, které prošly náročným testováním časopisu Trustedreviews.com je šnekový odšťavňovač Artisan. Představuje poměrně drahou alternativu k odšťavňovačům jiných značek, ale prezentuje se jako velmi výkonný a pohodlný na ovládání.
Štítky: Recepty | Články a zajímavosti | Recenze KitchenAid | Návody a manuály
Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!
HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice
Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE
Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:
Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.
© HOMEWARE s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o. Zobrazit panel o souborech cookie.