Vánoční masové kuličky s brusinkami

drůbeží knedlíček s brusinkami

Předvánoční čas a období mezi svátky je všemi oblíbenou příležitostí ke svátečnímu hodování. Nazdobený stůl, tradiční pokrmy, setkání s rodinou.

Co takhle si vedle tradičních pochoutek dát taky něco jiného, co na sváteční tabuli patří chutí, vůní i vzhledem, ale co určitě ještě nikdo neochutnal?

 

Ještě než začneme, představte si na jazyku kombinaci jemného masa z drůbežích prvních řízků se špetkou česneku, cibule, červené papriky, koriandru, šalvěje, oregana a tymiánu, s přiměřenou dávkou sušených slazených brusinek. Vypadá to jako zajímavá jednohubka, která voní Vánocemi? Správně.

Hřídel na čele kuchyňských robotů KitchenAid umožňuje připojení celé řady přídavných zařízení, které zastanou většinu práce v kuchyni. Proč si nezjednodušit práci a nevěnovat se víc vlastní kreativitě?

Připravíme si:

  • 1 kg vykostěných kuřecích nebo krůtích prsních řízků bez kůže
  • 4 stroužky česneku
  • 12 kuliček černého pepře
  • 1 polévkovou lžíci sušené cibule
  • 2 čajové lžičky červené papriky
  • 1 1/2 lžičky jemné mořské soli
  • 1 lžičku koriandru
  • 1 lžičku oregana
  • 1 lžičku šalvěje
  • 1 lžičku sušeného tymiánu
  • 1 lžíci octa
  • 1/2 šálku slazených sušených brusinek

Malé knedlíčky navoněné brusinkou poslouží jako chuťovka u hlavního jídla, ale kdo má rád sytější masité snídaně, nabízí se mu možnost začít den touto pochoutkou. S tím, jak roste kalorická hodnota společných svátečních večeří, totiž možná budete rádi, když bude snídaně trochu lehčí a bez kynutého pečiva.

Všimněte si porovnání velikosti na fotografii s původním autorem receptu - robot i příslušenství KitchenAid jsou navržené a vyrobené na skutečnou práci, nejen na ozdobu. Velké porce nejsou problém a všechny díly jsou mimořádně odolné proti poškození.

K namletí očištěných drůbežích prsních řízků s výhodou využijeme mlýnek na maso, který je příslušenstvím ke kuchyňským robotům KitchenAid. Sestavení je otázkou několika sekund a nabízí se dvě nastavení jemnosti mletí, to už je na vás. Bezpečnější je začít hrubějším nastavením a pokud vám namleté maso přijde příliš kouskovité, můžete ho mlýnkem prohnat ještě jednou.

Maso s kořením promíchejte v misce ještě před mletím. Na kuchyňském robotu nastavte rychlost 4 a pomocí stlačovadla postupně všechno maso nakrmte do mlýnku.

V misce pomleté maso promíchejte s brusinkami a octem a můžete začít tvarovat knedlíčky na plech do trouby. Použít můžete pečící papír, hliníkovou fólii, silikonovou pečící podložku, jak je libo. Nemusíte tak na pečení přidávat žádný další tuk. Stejně tak dobře je ale můžete opéct na pánvičce a na oleji.

Perfektně si pochutnáte také když knedlíčky zamícháte do zeleninového salátu, pilaf, podávat je můžete k sendvičům nebo se šťavnatým kozím sírem nebo sýrem feta.

V našem dnešním receptu jste viděli tyto naše produkty:


kuchyňský robot 5KSM175Kuchyňský robot KitchenAid 5KSM175

Kuchyňský robot KitchenAid neslouží jenom na výrobu těst a kaší, ale také jako základna pro připojení široké škály dalších zařízení, od mlýnků a odšťavňovačů přes plniče klobás třeba až k výrobníkům zmrzliny.



mlýnek na maso kitchenaidMlýnek na maso - příslušenství k robotům

Poměrně jednoduchá pomůcka, bez které se ovšem neobejdete, pokud nechcete kupovat jen mleté maso a doufat, že bylo opravdu "pěkné". Připojení na čelní hřídel kuchyňského robotu KitchenAid je velmi jednoduché a tento mlýnek funguje se všemi modely, i těmi profesionálními.


Zdroj: https://blog.kitchenaid.com/cranberry-sausage/

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

tajine

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.