Recenze - Mixér KitchenAid vs. mixér Ninja

Agnieszka Kitchenaid vs. NinjaKategorie: Recenze KitchenAid

Ok, plánujete si koupit výkonný mixér, tedy nic plastového z místního supermarketu. Takové mixéry už nebývají zrovna levné a tak vás zákonitě zajímá - s podobnými parametry  a cenou - který z nich je lepší? Bloggerka Agnieszka Wojtowicz na svém Youtube profilu se věnuje preciznímu srovnávání značek a výrobků kuchyňské techniky.

Podívejme se na srovnání oblíbených KitchenAid Diamond KSB1575ER a Ninja Professional NJ600. Který z nich je tedy lepší?

 

Pokud srovnáváte dva kuchyňské spotřebiče, měli byste vědět, co od nich čekat. KitchenAid Diamond a Ninja jsou oba velmi výkonné, spolehlivé a velmi oblíbené mixéry, které jsou k dostání za srovnatelnou cenu. Je v pořádku od nich od obou chtít maximální a nekompromisní kvalitu práce. 

Půvabná Agnieszka do obou mixérů se srovnatelnou velikostí nádoby a srovnatelným výkonem dává jeden a půl hrníčku vody, pár kousků pomeranče, ananasu, jablka, mrkve a na závěr zmrazené borůvky a jahody, které mohou být pro low-endový mixér samozřejmě docela oříšek.

Průběh mixování KitchenAid vs Ninja

Mixér KitchenAid Diamond se chlubí funkcí soft start, která je zodpovědná za pomalejší náběh rychlosti čepelí, takže by se obsah mixéru neměl rozstříknout po stěnách pracovní nádoby. To se víceméně na první pohled potvrzuje. Oba mixéry běžely 40 sekund na maximální výkon a je nutné říci, že rozdíl v textuře džusu je vidět už pohledem přes stěnu nádoby. Smoothie v mixéru KitchenAid je skutečně ve srovnatelném čase mnohem víc smooth, čili jemné. Ale počkejme si, až se slečna napije.

Ochutnávka a vyhodnocení

Smoothie z mixéru KitchenAid nejen hladce vypadá, ale jak Agnieszka komentuje, je po čtyřiceti vteřinách velmi jemné. Ovoce je rozmělněné opravdu dobře a to včetně zmrzlých kousků. Mixér Ninja, který si rovněž poradil se zmrzlým ovocem za 40 sekund velice dobře, ovšem při ochutnání odhalil, že nápoj stále obsahuje kousky nerozmixovaného ovoce.

Model KitchenAid KSB1575ER mixuje jednou čepelí, kterou při mytí ani při servírování není potřeba vyjmout. Ninja Professional Blender NJ600 naproti tomu pracuje se šesti čepelmi, které při mytí vžadují vyjmutí a to je dost komplikované. Nože Ninja jsou samozřejmě velmi ostré a je potřeba je demontovat holou rukou.

Rozdíl je pravděpodobně daný tvarem nádoby - KitchenAid jednoznačně říká, že se v nádobě ve tvaru diamantu tekutina mnohem lépe dostává prouděním zpátky k rotujícímu noži, než u jiných běžných nádob - a to by odpovídalo i výsledkům testu. Je jasné, že by podobného výsledku Ninja dosáhl také, ovšem za cenu delšího mixování.

Youtube kanál Agnieszky Wojtowicz

Agnieszka srovnává mixéry zcela bez nároku na odměnu, spotřebiče zapůjčili její příbuzní a není to reklama.

Vítěz testu:

 

mixér kitchenaid diamond

Stolní mixér KitchenAid Diamond

Diamond nabízí téměř dvoulitrovou nádobu, což je celkem hodně. Aby bylo mixování i tak rychlé a ve směsi nezůstávaly nezamíchané nebo nerozsekané kousky, KitchenAid navrhl tvar nádoby ve tvaru diamantu, která pomáhá cirkulaci. Těsný horní uzávěr umožňuje případné plnění i za provozu.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

tajine

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.